понеділок, 9 листопада 2020 р.

 

День української писемності та мови




 Сьогодні, 9 листопада,— День української писемності та мови. 6 листопада 1997 року було підписано Указ Президента України, у якому говориться: "На підтримку ініціативи громадських організацій та з урахуванням важливості ролі української мови в консолідації суспільства постановляю: "Установити в Україні День української писемності та мови, який відзначати щорічно 9 листопада в день вшанування пам’яті Преподобного Нестора Літописця". Любити, шанувати і плекати рідну мову — святий обов’язок кожного українця.

  Словесність — початок усіх наук. Вона - джерело, звідки починається струмок, який ширшає, набирає сили і розливається могутньою рікою.
Адже, слово до слова — зложиться мова!..

  Весь світ віддає шану великим володарям українського слова — Тарасові Шевченку та Франкові, Лесі Українці та Коцюбинському, Нечуєві-Левицькому та Сковороді, Котляревському та багатьом іншим майстрам слова, що довели милозвучність та багатство мови, щоб передати прийдешнім поколінням цей дорогоцінний скарб, гідну покоління спадщину, котру треба примножувати та оберігати.

 

  Бібліотека вітає своїх користувачів з цим чудовим святом! Шануймо та плекаймо рідну мову!

Немає коментарів:

Дописати коментар