понеділок, 16 листопада 2020 р.

 

Батько українського готичного детективу

/Андрію Кокотюсі – 50 років/



 

 

  Андрій Кокотюха (нар. 17 листопада 1970 р.) — український письменник, сценарист та журналіст. Перший художній твір написав у 7 років. До 12 років читав і писав лише казки. Мріяв стати бібліотекарем. Його  романи «Червоний»,«Темна вода», «Легенда про Безголового», трилер «Повзе змія» були екранізовані. Написав сценарії для кількох документальних фільмів з циклу «Кримінальні історії» на каналі ISTV.

 Твори А.Кокотюхи неодноразово були відзначені нагородами. Андрій Кокотюха - володар відзнаки «Золотий письменник України» (вручається українським письменникам, які видали твори українською мовою, сукупним накладом понад 100 тис. примірників), авторитетний журналіст, колумніст видань «Новое время», «Країна», «Главред», сценарист багатьох фільмів.

При всій своїй занятості, Андрій Кокотюха знаходить час на зустрічі з читачами і відвідувачами бібліотек, таким чином засвідчуючи свою повагу до шанувальників та акцентуючи на важливості популяризації культури читання сьогодні і поширення якісного масово - культурного продукту.

«У нашій країні катастрофічно не вистачає книгарень, і саме це є причиною читацької пасивності. Вихід я вбачаю у відвідуванні бібліотек! Адже бібліотека є не лише місцем де зберігаються книги. Сюди, також, можна прийти за інформацією про книгу»,- сказав Андрій Кокотюха на одній із зустрічей.

Немає коментарів:

Дописати коментар