вівторок, 4 вересня 2018 р.







    1 вересня 2018 року відділ «Глобинське бюро правової допомоги» Кременчуцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги  відзначає два роки своєї діяльності. Упродовж цього часу бюро правової допомоги налагодило активний суспільний контакт з жителями Глобинського району та має свої позитивні напрацювання та  здобутки.
    За весь період роботи до бюро правової допомоги за правовими консультаціями звернулося 1 884 осіб.
     Відповідно до покладених завдань Глобинське бюро правової допомоги здійснює прийняття заяв щодо надання безоплатної вторинної правової допомоги (складання процесуальних документів, представництво інтересів в суді, здійснення захисту) в період з 01.09.2016 року по 01.09.2018 року Глобинським бюро прийнято 117 звернень про надання БВПД . Кожен громадянин, який звернувся, отримав захист прав та інтересів в судовому порядку за допомогою працівників Глобинського  бюро правової допомоги.
     З ініціативи спеціалістів бюро проведено заходи, направлені на співпрацю з органами державної влади, органами місцевого самоврядування, громадськими організаціями, з метою забезпечення надання громадянам правової допомоги,  захисту їх прав і свобод. Протягом двох років  проводилася робота по співпраці з Глобинською районною радою та Глобинською районною державною адміністрацією, сільськими радами району, Територіальним центром соціального обслуговування, Глобинською об’єднаною територіальною громадою.
      За участі Глобинського бюро правової допомоги організовані та проведені правопросвітницькі заходи у вигляді семінарів, лекцій, круглих столів, зустрічей в державних установах, органах місцевого самоврядування а саме: Глобинській районній філії Полтавського обласного центру зайнятості, Глобинській районній центральній бібліотеці, Глобинському районному відділі пробації та в усіх школах району.
     Протягом періоду роботи в Глобинському  районі завдяки підтримці районної ради та районної державної адміністрації, в рамках прийнятої Програми безоплатної правової допомоги населенню на 2017-2019 рр.  проведено виїзні прийоми громадян в усіх населених пунктах району.
  Розвиток безоплатної правової допомоги в Глобинському районі набирає обертів, за два роки роботи  бюро правової допомоги проводилася активна робота в дистанційних консультаційних пунктах для надання безоплатних правових консультацій населенню.
    07 червня 2017 року стартував загальнонаціональній правопросвітницький проект «Я МАЮ ПРАВО!», завдання якого забезпечити українців інформацією про права, які гарантовані їм Конституцією і законами України, навчити ці права реалізовувати та захищати. Даний проект реалізується Міністерством юстиції України у співпраці з системою безоплатної правової допомоги, територіальними органами юстиції, за підтримки юридичних клінік, міжнародних донорів та партнерів. Глобинським бюро правової допомоги проводиться інформаційна робота на території Глобинського району в рамках реалізації даного проекту, оскільки одним з ключових елементів, який забезпечує реалізацію проекту «Я МАЮ ПРАВО!», є надання громадянам безоплатної правової допомоги. Це дієвий та ефективний механізм, який дає можливість захистити свої права кожному.
   Реалізувати своє право на безоплатну правову допомогу можна через мережу центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та їх структурні підрозділи – бюро правової допомоги. Правові послуги надають адвокати та штатні юристи центрів. Детальну інформацію з питань, пов’язаних з отриманням безоплатної правової допомоги, можна отримати за номером цілодобової телефонної лінії – 0 800 213 103  на веб-сайті  Координаційного центру з надання правової допомоги або ж звернутися до бюро правової допомоги  за адресою: м. Глобине, вул. Центральна,212. тел.: (05365)  25-0-25

   Начальник відділу «Глобинське бюро правової допомоги» Максим Журенко

Немає коментарів:

Дописати коментар