четвер, 19 листопада 2020 р.

 

Україна: незалежнісь, гідність, свобода



 

  День Гідності та Свободи – одне зі знакових державних свят у новітній історії України. Воно  відзначається 21 листопада і спрямоване на вшанування громадянського подвигу учасників Помаранчевої революції та Революції Гідності. Дані події мають важливе значення для утвердження демократичних цінностей, ідеалів свободи і справедливості та європейського шляху розвитку України.

 Можна впевнено сказати, що за кілька місяців Євромайдану ментальність українців змінилася більше, ніж за 22 роки незалежності. Революція відбулась не лише в політичному житті країни. В першу чергу, вона відбулась в нас самих, у нашій свідомості. «Шукаючи Європу, ми знайшли Україну» – ось в чому істина!

Україна вже заплатила високу ціну за те, що обрала свободу. З вини російського агресора на сьогодні також втрачено тисячі українців, які загинули обороняючи мирне життя, незалежність і територіальну цілісність України.

  Цього дня ми вшановуємо громадянський подвиг учасників Революції Гідності, увічнюємо пам’ять самовідданих українців, Героїв Небесної Сотні, які поклали свої життя у боротьбі за самовизначення нації, героїв-воїнів АТО, котрі загинули, захищаючи кордони та суверенітет нашої держави.

Немає коментарів:

Дописати коментар