четвер, 7 травня 2020 р.




8 травня - День пам’яті та примирення
9 травня -  День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 


8 травня Україна відзначає День пам'яті та примирення (па́м'яті жертв Другої світової війни, та примирення між країнами-учасниками Другої світової війни), 9 травня – День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

 75 років відокремлюють нас від перемоги над нацистським режимом. Сьогодні ми знову, як і в попередні роки, схиляємо голови перед подвигом тих, чиєю кров'ю  здобута перемога над сильним та жорстоким ворогом.
  Все далі і далі відходять грізні роки Другої світової війни. Але ця тема невичерпна - з’являються нові історичні розслідування, надруковані спогади, відеохроніки, книги, які знову і знову нагадують про події 1939 – 1945 років.
Пам’ять про ці трагічні події, про мільйони загиблих людей навіки збережеться в серцях багатьох українських поколінь.

 День пам’яті та примирення та День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні символізують не тріумф переможців над переможеними, а є нагадуванням про страшну катастрофу і застереженням, що не можна розв’язувати складні міжнародні проблеми збройним шляхом, ультиматумами, агресією, анексією.

  В ці дні бажаємо миру та злагоди у душах і серцях. Нехай світлі травневі свята, присвячені пам’ятним датам історичних подій Другої світової війни додадуть всім нам нових сил та натхнення.


Бібліотеки Глобинської ЦБС готові надати своїм користувачам книги про події Другої світової війни та про героїв-визволителів.
Запрошуємо до бібліотек після зняття карантину!


Немає коментарів:

Дописати коментар