середу, 29 січня 2020 р.



Всеволоду Нестайку - 90

  Всеволод Зіновійович Нестайко (30 січня 1930 – 16 серпня 2014) — письменник, класик сучасної української дитячої літератури.
  Всеволод Нестайко – лауреат премії імені Миколи Трублаїні (за повість-казку "Незнайомка з Країни Сонячних Зайчиків"), премії імені Олександра Копиленка (за казку "Пригоди їжачка Колька Колючки та його вірного друга і однокласника зайчика Косі Вуханя"). На першому Всесоюзному конкурсі на кращу книгу для дітей за повість в оповіданнях "П’ятірка з хвостиком" письменник удостоєний другої премії. За повість-казку "Незвичайні пригоди у лісовій школі" Всеволод Нестайко удостоєний у 1982 році премії ім. Лесі Українки. А трилогію "Тореадори з Васюківки" 1979 року внесено до Особливо Почесного списку Андерсена як один із найвидатніших творів світової літератури для дітей.
 Завідуюча Зубанівської сільської бібліотеки-філії Тетяна Григорівна Шкурко організувала для учнів молодших класів місцевої школи літературну подорож «Казкова країна Всеволода Нестайка». Захід присвячено 90 річниці з дня народження письменника.





Немає коментарів:

Дописати коментар