четвер, 26 грудня 2019 р.


Виставка творів майстрів соломоплетіння та вовняної іграшки



      В Полтавській обласній універсальній науковій бібліотеці ім.І.П.Котляревського , у відділі мистецтв відкрилася  виставка творів майстрів соломоплетіння та вовняної іграшки Валентини та Василя Ялосоветських «Золоте солом’яне диво». Вона організована спільно Обласним центром народної творчості та культурно-освітньої роботи Полтавської обласної ради та відділом мистецтв Полтавської обласної універсальної наукової бібліотеки імені І.П. Котляревського. 
     Валентина Ялосоветська, бібліотекар Градизької бібліотеки для дітей, вже двадцять років займається плетінням з соломи, володіє багатьма традиційними та авторськими прийомами соломоплетіння. 
     Василь Ялосоветський виготовляє іграшки з вовни, в його руках оживають герої казок та мультфільмів. 
     На виставці представлені брилі, кошики, дідухи та новорічні іграшки, виконані в традиційній техніці соломоплетіння та унікальні вироби з вовни. Під час відкриття виставки майстриня розповіла про мистецтво соломоплетіння та провела міні майстер-клас плетіння із соломи.
     Творча родина митців бере активну участь в культурно-мистецькому житті області, популяризує та зберігає народні традиції




Немає коментарів:

Дописати коментар